"דברים שצריך" – ניהול הנכסים הדיגיטליים של העסק שלך

אנחנו חיים בעידן של הצפה. מוצפים במידע, מוצפים בנתונים ובעיקר מוצפים בשאלות שאנחנו שואלים את עצמנו כבעלי עסקים. אין ספק, זה מקשה עלינו לקבל החלטות חשובות בכל הנוגע לשיווק, פרסום ותחומים אחרים.

השאלה שנשאלת: איך יודעים, מה הצרכים שלי כבעל עסק ברשתות החברתיות?

עצם השאלה מרמזת על כך שאין תשובה אוניברסלית. לכל עסק מאפיינים ייחודיים משלו ולכן גם הבחירה, הניהול והתחזוקה של הנכסים הדיגיטליים תהיה שונה מעסק לעסק. בהתבסס על הניסיון שלי שרטטתי עבורכם כמה קווים מנחים.

בפוסטים הקודמים כבר דיברנו על ייחודיות של פלטפורמות דיגיטליות שונות. בעלי עסקים רבים, שרק מתחילים את המסע שלהם בעולם הדיגיטלי, בטוחים שיש לפעול לפי העיקרון "מרבה פלטפורמות, מרבה לידים", מה שלא בהכרח נכון, כי אם בנינו נכס דיגיטלי, צריך להשקיע בו והשקעה = זמן וכסף.

אז איך יודעים מה צריך? האם מספיק עמוד פייסבוק או צריך גם עמוד באינסטגרם, ניוזלטר, לינקדאין וערוץ יוטיוב?

לפני הכל, בדיוק כמו כשלוקחים משכנתא, בודקים היתכנות. כמה כסף אתם יכולים להרשות לעצמכם להוציא ואם אתם מנהלים את המדיה החברתית שלכם לבד, גם כמה זמן אתם יכולים להרשות לעצמכם להשקיע באופן קבוע.

ניהול נכסים דיגיטליים – זו התחייבות. אל תתחייבו לפוסט חדש כל יום אם אין לכם זמן לייצר תוכן מקורי. אל תתחייבו להעלות פוסט לבלוג פעם בשבוע אם אין לכם לפחות 10 נושאים קדימה ועוד 2-3 פוסטים כתובים ומכנים.

ההמלצה שלי לבנות תוכנית עבודה ולהציב יעדים.

בחרו להתחיל עם הפלטפורמה שאתם מרגישים הכי נוח בה. הגדירו לעצמכם תקופת הסתגלות ואחרי שהיא מסיימת, תוסיפו עוד פלטפורמה. עוד תקופת הסתגלות במהלכה אתם מתמידים ומקפידים על העבודה בשתי פלטפורמות במקביל, תוך כדי בדיקה מתמדת של ביצועים והפקת מסקנות – מה עובד, מה לא עובד.

אם משהו לא עובד – תעזבו, אין צורך לסחוב את זה הלאה, אך מצד שני חשוב לזכור כי עבודה ברשתות החברתיות היא כמו ריצת מרתון. ארוכה ומייגעת והתוצאות לא תמיד לינאריות. הכל מתקיים במעגל של ניסוי וטעיה. וכמובן – חשוב להבין מה יוצר בעייתיות, כדי לסלק אותו.

עדיין לא בטוחים מה אתם צריכים? קחו איש מקצוע. יועץ אסטרטגי, יועץ עסקי או מומחה דיגיטל, כדי לקבל מהם אינפוט לגבי ההתנהלות שלכם. זה בסדר לפקפק ולשאול שאלות, אך חשוב גם להבין שמדובר באיש מקצוע שהאינטרסים שלכם חשובים לו. תהיו סבלנים והתוצאות יגיעו. היזהרו מיועצים שמבטיחים לכם תוצאות לא הגיוניות בזמן קצר מדי.

אז שנסכם?

  1. בדקו היתכנות מבחינת המשאבים האישיים שלכם – זמן וכסף
  2. התחילו בהדרגה (אבל התחייבו לאבני דרך שמקדמים אתכם)
  3. עשו באופן קבוע בדק בית – ניסוי וטעיה, הפקת מסקנות
  4. בכל התלבטות – היעזרו ביועץ / קראו ספרות מקצועית, צפו בסרטוני הדרכה
  5. היזהרו מהבטחות שווא
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *