WhatsApp Image 2019-11-10 at 10.48.28

חומות של תקווה – איך לא ליפול ל-"כלא פייסבוק"

כבר אמרתי וכתבתי ולא פעם אחת, שפייסבוק היא פלטפורמה נהדרת מכל כך הרבה בחינות – גם אנשים פרטיים ובמיוחד לבעלי עסקים. היא מעניקה לכל אחת ואחד הזדמנות לחלוק את המחשבות ואת הדעות שלהם, וגם להגיע לכמה שיותר אנשים עם המוצר או השירות שלהם. פייסבוק נהדרת גם כשמדובר במיתוג עצמי או הרחבת מעגל חברים וירטואליים, שפעמים רבות הופכים לחברים גם בחיים מחוץ לרשתות החברתיות. עם זאת, ישנם לא מעט אתגרים שיכולים לגרום לכם לאבד את האפשרויות האלה, את חלקן או את כולן, או במילים אחרות – להיחסם בפייסבוק או אף לגרום לכך שהפרופיל שלכם יימחק לאלתר.

via GIPHY

למה זה קורה ולמי? בטח יצא לכם להיתקל במושג Community Standards או כללי הקהילה של פייסבוק. מדובר ברשימה של תנאים וכללים נוקשים מאד, שלהפרה שיטתית שלהם יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת. בין אם נחסמתם רק בקבוצות, או בפרופיל הפרטי, או נאסר עליכם לפרסם בקידום ממומן – כל אלה יכולים לפגוע אנושות בעסק וגם במוניטין שלכם. יותר ויותר שומעים סיפורים על אנשים שהושלכו ל-"כלא פייסבוק" בעקבות הפרות של כללי ההתנהגות ואם פעם, פייסבוק נטו להזהיר או למנוע גישה לחשבון ליממה או שלוש יממות בלבד, היום יש פחות העלמת עין ויותר ענישה.

מה לא לעשות כדי לא להיכלא על ידי פייסבוק?

עשו הפסקה בין פוסט לפוסט

לפעמים לכל אחד מאיתנו יש המון דברים שאנחנו רוצים להגיד. ומעט זמן פנוי. לכן, קורה שאנחנו מתחילים לשתף על הקיר שלנו, בעמוד העסקי ובקבוצות השונות את אותו פוסט שבעינינו מאד חשוב, אבל בעיני אלגוריתם הבינה המלאכותית בפייסבוק ההתנהגות שלנו נתפסת כספאם, כלומר, פרסום מוגזם של פוסטים ללא ערך.

איך לתקן?

ובכן, אל תעלו פוסטים בתדירות גבוהה. אם יש לכם פוסט שאתם מעוניינים לשתף בכמה קבוצות וגם בפרופיל האישי, הימנעו מקופי פייסט. שנו את המלל לפחות קצת בין פוסט לפוסט וגם, קחו מרווח בין הפרסומים בקבוצות השונות. נוטים לשכוח? שימו תזכורת בטלפון נייד. עדיף לשכוח מאשר להיחסם.

via GIPHY

היזהרו עם תיוגים

תיוגים המוניים זה בעיני סוג של אגרסיה וירטואלית. אתם לא יכולים לתייג אנשים אקראיים בתמונות או פוסטים שלא קשורים אליהם ישירות. גם אם זה מסר חשוב שאתם רוצים להעביר. חוץ מזה, במקרים רבים המתויגים עצמם ידווחו עליכם על ההפרה, אז חבל.

איך לתקן?

פשוט לא לתייג בלי צורך.

via GIPHY

אל תוסיפו אנשים לקבוצה ללא רשותם

נכון, זה נורא מפתה, ואפילו יש כפתור מיוחד, אבל לא. אל תעשו זאת כי בסופו של דבר זה ייגמר בחסימה. הוספה לקבוצה ללא רשות זה עוד סוג של אגרסיית רשת נפוצה מאד.

איך לתקן?

במקום להוסיף אנשים בכוח, צרו תוכן מעניין אצלכם בפרופיל או עמוד עסקי, צרפו לינק לקבוצה. אם מדובר באנשים שקרובים אליכם, שלחו להם לינק בהודעה פרטית עם הצעה להצטרף ונימוק מנומס למה נראה לכם שההצטרפות לקבוצה תועיל להם. נכון שהיום כל מי שפותח קבוצה בטוח שתוך שבוע תהיה לו קהילה תוססת. לא. אבל בהחלט יכולה לקרות חסימה.

via GIPHY

אל תספימו עם תמונות

זכויות יוצרים זו לא מילה גסה, במיוחד יש המון מאגרי תמונות חינמיים שרק מחכים שתבואו לקחת מהם. אותו דבר עם וידאו.

איך לתקן?

מאגרים ייעודיים, תמונות שצילמתם בעצמכם, כי תמונה אותנטית שווה פי אלף מתמונת סטוק מלוטשת. תנו קרדיט או שתפו מהלינק.

אל תשתמשו בפרופיל האישי שלכם בתור עמוד עסקי

אין בעיה לשתף מדי פעם פוסטים, אבל אל תתבלבלו, זו לגמרי עילה לגיטימית לזרוק אתכם למרתפי כלא פייסבוק ולחסום גישה או אפילו למחוק את הפרופיל ואת העמוד. לא חבל?

איך לתקן?

בשיטת "הפרד ומשול". לדעת איזה תוכן עולה באיזה מקום. להקפיד על "ביו" מוקפד שדרכו ניתן בקלות להגיע לעמוד העסקי. אין בעיה מדי פעם לשתף פוסטים או לכתוב סיפורי לקוח, אבל עשו זאת בצורה אלגנטית.

via GIPHY

שימו לייקים ותגובות בקצב סביר

כל אחד מאיתנו נקלע לפחות פעם בדיון פייסבוק מתלהם. לייקים ותגובות נורים בקצב של רובע סער. כן, גם זו עילה לחסימה, כי בעיני הבינה המלאכותית אתם ספאמרים.

איך לתקן?

לא אגיד לכם לא להשתתף בדיונים, כי זה לא משהו שאפשר לשלוט עליו, גם כשמבינים כמה זמן אנחנו מבזבזים על אנשים זרים לחלוטין שלדעתנו לא צודקים. נקלעתם לדיון? גם אם תצטרכו לשבת לעצמכם על כפות ידיים, תגיבו, נניח, כל תגובה חמישית או שישית שמעצבנת אתכן. מינון נכון, תזכרו.

via GIPHY

שלחו חברות רק לאנשים שאתם מכירים

נניח באותו דיון דווקא מצאתם מישהו שבדעה אחת איתכם. שוחחתם בקצרה. אפשר לשלוח בקשת חברות. לעומת זאת, אל תתחילו לשלוח הצעות לעשרות אנשים זרים רק כי בא לכם הרבה חברים. זה לא עובד ככה ויכול להיגמר עמוק בכלא פייסבוק.

איך לתקן?

כמו במציאות, הרי לא תרוצו לבקש טלפונים מכל האנשים שאתם פוגשים ברחוב או באוטובוס.

via GIPHY

בשורה התחתונה: ראו, הוזהרתם. אם נחסמתם, פנו לתמיכה של פייסבוק, נמקו את מה שקרה, אם צריך אף התנצלו על הטעות. אבל עדיף פשוט לא להגיע לשם, כי זה לא נעים.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *