שיווק פייסבוק ויוטיוב

פייסבוק ויוטיוב – מלחמת עולם?

יש דברים שאפשר לעשות לנצח: להסתכל על האש בוערת באח, להתבונן באנשים עובדים ולהתווכח מי חזק יותר בתחום הוידאו – פייסבוק או יוטיוב. ולא, אקדים ואומר שגם לי אין תשובה נחרצת, אבל אפשר בהחלט לדבר על ההבדלים בין שתי הפלטפורמות ועל הדרכים לשפר את הנראות של העסק שלנו באמצעות וידאו – בשתיהן, כמובן שבשתיהן.

נכון לעכשיו, ללא כל ספק ובלי קשר לפלטפורמה, כולנו יודעים שווידאו ברשת זה הפורמט המועדף, הפייבוריט המושלם. הנה, קצת מספרים: כל שבוע 78% מהאנשים צופים בווידאו ברשת בתדירות שבועית, ואילו 55% צופים בווידאו ברשת בתדירות יומית. אגב, טוענים שאם אתם מוסיפים את המילה "ווידאו" בשורת הכותרת במייל – אחוזי הפתיחה עולים ב-19%.

בנוסף לאחוזי הצפייה, ווידאו גם מגדיל מעורבות ברשת, קחו לדוגמא את אתגר הקרח שנועד לקדם את מחלת ה-ALS ולגייס תרומות לפיתוח המחקר. במהלך האתגר עלו לאוויר ותויגו 2.4 מיליון סרטונים בפייסבוק וגויס סכום של מעל 40 מיליון דולר.

עם זאת, הרבה בעלי עסקים עדיין בטוחים שווידאו מיועד לשעשועים וצחוקים ומתמהמהים לקדם את המוצרים ואת השירותים באמצעותו. בפועל,  אין כאן שאלה, לקדם או לא לקדם, אלא "איך בדיוק?"

עד שנת 2014 יוטיוב היה במקום הראשון בכל הנוגע לווידאו – מעל מיליארד משתמשים וקבוצה מתרחבת של יוצרי תוכן עם קהל עוקבים גדול. ההצלחה של יוטיוב הייתה כל כך גדולה, שהוא הופך למנוע החיפוש הגדול ביותר אחרי גוגל, אבל בשנת 2014 מאזן הכוחות השתנה. בעלי עמודים בפייסבוק היו מעלים יותר ווידאו ישירות לשם, במקום לשתף אותם מיוטיוב ופייסבוק עשו הכל כדי לעודד אותם לעשות זאת כולל להגדיל אחוזי חשיפה לסרטוני ווידאו בפייסבוק ולהקטין אחוזי חשיפה ללינקים מיוטיוב.

אז בואו נראה באמת, מה המדדים שיכולים לקבוע, מה עדיף – יוטיוב או פייסבוק?

יוטיוב

נתוני צפייה

כמה אנשים באמת צופים בווידאו שלך? נכון לעכשיו מבחינת גודל הקהל ומספרי צפיות יוטיוב עדיין נחשב לפלטפורמה מובילה. יתרה מזו, יוטיוב עדיין נחשב למנוע החיפוש העיקרי לחיפושי ווידאו. הרי אם אנחנו מחפשים משהו מסוים, אנחנו פונים לשם. אגב, אם אתם משווקים לארה"ב, אז תדעו ש-80% מהצפיות ביוטיוב מגיעים משם.

עם זאת, כדאי לקחת בחשבון, שבעוד יוטיוב עדיין נחשבת לספק העיקרי של הווידאו בדסקטופ, כלומר במסכי המחשב, פייסבוק מחזיקה בשיאים של הצפייה במובייל – בזכות הממשק הנוח והידידותי יותר.

זמן צפייה כללי

פייסבוק סופרים צפייה אם צפו בסרטון למשך 3 שניות או יותר. אם ניקח בחשבון את האופציה של הניגון האוטומטי, יש סיכוי שבן אדם שבכלל לא תכנן לצפות בסרטון ורק התמהמה עם הלחיצה על כפתור העצירה, בלי לקלוט את המסר, יש לנו "צפיה מבוזבזת". ביוטיוב, לעומת זאת, הספירה נעשית לפי אחוזים מהווידאו. חוץ זה – אם צפו באותו סרטון כמה וכמה פעמים מאותה כתובת IP, זה ייספר כצפייה אחת.

הערה חשובה: תהפכו את החיסרון של 3 שניות ליתרון – נסו לסקרן גם את הצופה "הלא קשור" בשלוש שניות האלה. לכו תדעו, אולי בסוף ייצא לכם מזה ליד.

כלבים33

מעורבות ושיתופים

כאן, האמת, לא ממש ברור מי ניצח. יוטיוב מתייחסים גם לעובדה האם מי שצפה בווידאו שלך חיפש אותו במכוון ופייסבוק לא עושים מזה עניין. חוץ מזה, ביוטיוב, יש מובילי דעת קהל, יוטיוברים, שמושכים צעירים לערוץ שלהם, וצוברים ככה פופולריות.

בפייסבוק, לעומת זאת, יש עדיפות ליצור תוכן מגוון. כלומר עמוד שמעלה רק ווידאו אולי יכול להיראות מגניב, אבל מצד שני, גם להמאיס על עצמו את העוקבים. תעשו את החושבים שלכם – מה עדיף.

המרות

הנושא שבעצם לשמו התכנסנו. האם הווידאו שלכם ביוטיוב או בפייסבוק מביא לכם לידים? האם הוא מצליח להפוך לקוח פוטנציאלי ללקוח אמיתי, שמבצע רכישה? תחליטו לבד בעצמכם. ההמלצה שלי, עם זאת – אל תשימו את כל הביצים בסל אחד, כי בסופו של דבר, הנראות הדיגיטלית שלנו נמדדת באופן כללי, על כל הפלטפורמות ולכן ההמלצה שלי היא כזאת: סרטונים קצרים יותר הולכים לפייסבוק. סרטונים של הרצאות, הדרכות – ליוטיוב, אבל, אל תשכחו לגזור מהסרטון הזה רגע קצר של כמה שניות אפילו, ולקדם אותו בפייסבוק או אינסטגרם, כדי שמי שבאמת מעוניין לצפות הלאה, יבוא לחפש אתכם ביוטיוב.

Tags: No tags

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *